УЧАСТЬ СТУДЕНТІВ ОПП «ГРАФІЧНИЙ ДИЗАЙН»
У ПРОЄКТІ «КОТЛЯРЕВСЬКИЙ&СУЧУКРЛІТ»

13 лютого 2020 рокув Музеї книги і друкарства України (м. Київ) відкрилася виставка "Котляревський і сучукрліт", присвячена ролі Івана Котляревського у формуванні сучасної української літератури. Виставка оформлена у вигляді своєрідного лабіринту, який проводить глядача історією: від Вергілія до сучасних авторів, від ілюстрацій Анатолія Базилевича до колажів студентів 2 курсу спеціальності «Графічний дизайн» Харківської державної академії дизайну і мистецтв, керівник Надія Величко.

Роботи студентів виконані в техніці колажу, вони відповідають духу творчості письменника, і, завдяки сміливим композиційним рішенням, привертають увагу сучасної молоді. Кураторка виставки Тетяна Трофименко відмітила, що роботи студентів показують актуальність постаті класика літератури також і для сучасної молоді, спонукаючи її до переосмислення української історії в контексті сьогодення.

В експозиції використані сучасні матеріали, великі тканинні полотна, плазмові екрани, фігура І.Котляревського, елементи перфомансу та гротеску.
Виставка відкрита до 12 квітня за адресою вул. Лаврська, 9, Київ
Фото Марія Слободєнюк, Надія Величко