ВШАНУВАННЯ ВАСИЛЯ ЄРМІЛОВА

Часто, за діловими справами й прагненнями надати подіям пафосу, ми згадуємо тільки про ім’я людини, та забуваємо про саму людину. Пам'ять про Василя Єрмілова не має бути абстрактною і відображатись тільки найменуванням фестивалю або інституції на його честь, а має носити характер шанобливого ставлення до постаті самого митця.

Професор кафедри дизайну, кандидат мистецтвознавства, ПОГОРЕЛЬЧУК Володимир Анатолійович та співробітники адміністратично господарчої частини ХДАДМ сьогодні, 27.05.2021, відвідали могилу знаного діяча мистецтв, нашого земляка Василя Єрмілова, де провели роботи з благоустрою території.

У 2021 році виповнилося б 127 років Василю Дмитровичу Єрмілову (1894 -1968) — українському живописцю, графіку, монументалісту, художнику-конструктору, представнику українського авангарду;

Василь Єрмілов народився у Харкові і свої творчі практики здійснював у рідному місті. Похований на Харківському міському кладовищі № 2. На його могилі встановлено памятний знак, зроблений за дизайном самого митця.