ЗАПРОШУЄМО ДО НОВОГО ВИСТАВКОВОГО ПРОЕКТУ ХАРКІВСЬКИХ МОНУМЕНТАЛІСТІВ

Наша дорога та вшанована монументальна гільдіє!

Широкий резонанс виставки “moNUmental VIEW”, про яку вже говорять в місті, дав поштовх новій ідеї.

І поки з нашою творчістю знайомляться колеги, педагоги та гості Академії, я поспішаю оголосити про старт нового проекту та запросити до участі наших студентів-старшокурсників і випускників.

Кафедра монументального живопису шукає для себе та всього нашого цеху нові джерела натхнення і форми взаємодії. Це дає нам сили та можливість ініціювати колективну виставку творчих (не навчальних!) робіт з поки ще робочою назвою «Автопортрет з яблуком. Самопрезентація міфу».

Це буде виставка живопису, тому слід використовувати полотно, олію та акрил. За мінімальний розмір можна взяти 60 х 40 см. і сміливо рухатися у бік збільшення. Для форматів обмежень немає. Обов'язковими є наявність самого портрету, в якому повинен впізнаватися автор, і мотиву яблука. Все інше - на ваше самовідчуття та персональний вибір: голова, напівфігура, ростовий портрет, повний або фрагментарний, реалістичний або концептуальний, психологічний, тематичний, міфологічний ....

Це буде не просто виставка, а виставка-дослідження: себе та усіх нас, на тлі споконвічних відгомон минувщини та гострих викликів сучасності. Упевнений, що для багатьох колективний результат нашого проекту стане одкровенням.

Нам важливо бачити всіх разом, а саме: тих, хто тільки набирає потенціал, досвідчених майстрів, які вже отримали визнання, а також тих, хто з ряду обставин пішов у інші мистецьки галузі, але сумує за живопису. І хто ж як не альма-матер може знову об'єднати під своїм крилом нашу велику «монументальну» родину.

Ми починаємо цей проект в перший день весни і очікуємо від вас результат через півтора місяці.

Поки встановлюємо deadline до 15 квітня. І далі, за фактом, кількістю та рівнем готових творів будемо думати разом, де виставлятися (виставковий зал нашої Академії або міський виставковий майданчик чи галерея) і який видавати буклет або каталог за обсягом та тиражем. Всі матеріали (репродукція твору в поліграфічній якості, відомості про роботу: автор, назва, розмір, матеріал і коротка біографічна довідка українською мовою з роком закінчення ХДАДМ (ХХПІ), контактним телефоном, і-мейлом, сайтом та ін.) надсилайте на e-mail: eugeny.kotlyar@gmail.com.

Прохання для всіх зацікавлених - повідомити найближчим часом про намір взяти участь у проекті (ПІБ, курс навчання для студентів-монументалістів, рік закінчення - для випускників).

Бажаю удачі всім нам! Березень вже почався!

З повагою і надією,

Котляр Євген Олександрович, куратор проекту,
кандидат мистецтвознавства,
професор кафедри монументального живопису