ЛІТНЯ ПРАКТИКА СТДЕНТІВ-МИСТЕЦТВОЗНАВЦІВ

У Харківському художньому музеї відкрилася персональна експозиція художника з Луганська Бориса Костяникова. В ній - 40 живописних картин і 10 графічних робіт. Захід приурочено до піввікового ювілею автора.

Борису Костяникову - 50 років. Свій ювілей митець з Луганщини зустрів у Харкові. У день народження він відкриває свою персональну виставку. Розповідає - харків'яни його роботи бачать вперше.

Борис Костяников: Харків - це другий мій дім. Тут моя Альма-матер, я тут сформувався як художник. Бачите - прийшли мої найкращі друзі. Я не міг просто з такими друзями не відбутися творчо.

На виставці представлено близько 40 живописних картин і 10 графічних робіт, виконаних художником за останні 20 років.

Лариса Абраменко, заступник директора Харківського художнього музею: Наскільки цікаві, наскільки емоційні , наскільки ліричні роботи Бориса Костяникова! І тому, коли нам ще раз надійде така пропозиції від художника - ми не відмовимо, тому що ми побачили сьогодні на цій виставці зрілого сформованого майстра, який знає як розповісти про тї теми, що його хвилюють.

Відчуття свого коріння і закоханість у рідні місця є основою ліричних пейзажів Бориса Костяникова- кажуть організатори. Його картини «Тиша», «Літній вечір», «У рідному краї» вирізняє реалістична манера виконання.

Віктор Чаус художник: Він показав свою майстерність, показав те, на що здатний,як відчуває цей світ. В цьому є поезія щастя, поезія життя. Дуже важливо цінувати ті знахідки, які дійсно в нього є.

Персональну виставку живопису і графіки Бориса Костяникова можна побачити до 16 грудня у виставковій залі Художнього музею.

Біографічна довідка. Борис Костяников народився в 1965 р. на Луганщині. 1989 р. - закінчик Орловське художнє училище, після чого поступив до Харківського художньо-промислового інституту на відділення монумнетального живопису, де навчався у О. Хмельницького, О. Проніна, Є. Бикова. З 1995 р.  - член Національної спілки художників України.

(За матеріалами objectiv.tv)

Фото: Ірина Деркач