СТАРТ МІЖНАРОДНОГО СТУДЕНТСЬКОГО КОНКУРСУ ШРИФТУ І КАЛІГРАФІЇ

26 травня відбулось відкриття виставки шрифтових робіт в рамках І Міжнародного студентського конкурсу шрифту та каліграфії PANGRAM. Щороку, наприкінці травня, в ХДАДМ проводяться заходи, присвячені Дню слов'янської писемності, але, як зауважив під час відкриття перший проректор Олександр Соболєв, подібний формат був обраний вперше. Фестиваль цього року набув досить потужного міжнародного звучання, адже серед учасників є представники Вірменії, Болгарії, Польщі, країн Балтики, Росії та інших держав.

Як зазначила одна із організаторів конкурсу, зав. кафедрою графічного дизайну, Тетяна Іваненко, ідея для нової концепції заходу з’явилась після того, як 2016 р. був об'явлений роком англійської мови в Україні. Саме тому було вирішено запропонувати конкурсантам порозмислити над інтеграцією шрифтових рішень кирилиці та латиниці. Міжнародне журі (Україна, Беларусь, Болгарія, Польща, Канада) поки що працює над визначенням остаточних результатів, що будуть об'явлені 4 червня. Окрім цього на нас чекає невеликий сюрприз - інсталяція на тему шрифту, яку презентують у вівторок, 31 травня.

Привітали академію та усіх учасників із подією декан факультету "Дизайн" Надія Сбітнєва, викладачі кафедри графічного дизайну Володимир Комаров, Анатолій Кузьменко та Віра Шашкова.

Фото: Маріанна Мурашко