СТУДЕНТИ ХДАДМ ВІДВІДАЛИ ŁÓDŹ DESIGN FESTIVAL

З 08.10.2015 до 18.10.2015 пройшов один з головних європейських фестивалів дизайну Łódź Design Festival і нам випала чудова можливість побачити його на власні очі. Поїхати нам вдалось завдяки допомозі Агати Кулік-Поморської та Павла Поморського, а також за підтримки Інституту Адама Міцкевича. Від Харківської державної академії дизайну і мистецтв на фестиваль була запрошена група із п’яти студентів, серед яких двоє вже приїздили влітку до Польщі на семінарВладислав Федоренко та Сніжана Завальнюк.Орагнізаторами подорожі все було сплановано дуже гарно – від перельотів до проживання.

Метою поїздки до Польщі була культурна програма ознайомлення з головними виставковими залами на Łódź Design Festival. Проведений час – безцінний, емоції – незабутні.

Звісно ж ми одразу поринули в атмосферу дизайну, бо не гаячи ані хвилини пішли дивитися на численні проекти, в кожному з яких можна було знайти щось цікаве для себе. А найголовніше, звісно, кожен з тих, хто брав участь, хотів відшукати свою роботу серед багатьох інших. І нам це також вдалося.

Ми дуже, зраділи коли нарешті дійшли до залу з нашими роботами. Вони розташовувалися в центрі величезної кімнати, тому жоден з відвідувачів не міг не звернути на них увагу. Все було витримано в єдиному стилі і зроблено лаконічно. Також організатори змонтували з матеріалу, що знімали протягом згаданого семінару просто чудовий відео ролик, що демонстрував всіх учасників та проекти. За словами Павла та Агати, наша експозиція сподобалася більшості відвідувачів і, можливо, вона десь ще побачить багато відвідувачів, може навіть не в Польщі…

Було дуже приємно, що Павло з Агатою все ж змогли приїхати і зустрітися з нами у місці, де виставлялися проекти. Вони запрошували нас до Польщі ще та казали, що обов’язково приїдуть до України, може не до Харкова, але до Львова точно! Велику подяку висловлюємо дизайн-студії MALAFOR, а саме Агаті Кулік-Поморській та Павлу Поморському, та Інституту імені Адама Міцкевича, за надану можливість працювати у найкращій майстерні під керівництвом професіоналів, відчути процес створення речей у повному циклі: від формулювання задачі до її вирішення у вигляді вже готового предмету, та, як результат, спостерігати, як на виставці стороння людина вдумливо роздивляється твою відповідь на вирішення поставленої задачі.