ВИСТАВКА РУСЛАНА ШАПОЛОВА «SILMARILLION»

25 вересня 2019 року в галереї лабораторії мистецтвознавства відбулося відкриття виставки робіт Руслана Шаполова та презентації книги «SILMARILLION» з його ілюстраціями.

Руслана Шаполова вітали із закінченням проекту декан факультету Образотворчого мистецтва
Володимир Шевченко, за словами якого виставка стала передзахистом за три місяця до захисту самого дипломного проекта. Така готовність свідчить про внутрішню дисципліну митця та величезну працездатність.
Завідувач кафедри графіки Ольга Іващенко підкреслила складність "виходу" ілюстрації на повномасштабний мистецький проект, але це стало можливим для Руслана Шаполова завдяки заглибленню у тему та майстерності виконання робіт.
Кураторка проекту, старший викладач кафедри графіки Лариса Чайка, побажала логічного завершення проекту у вигляді тиражного видання та вдалого просування у європейському просторі.

«Сильмариліо́н» (англ. The Silmarillion) — збірка псевдо міфічних творів Дж. Р. Р. Толкіна, яку було видано посмертно його сином Крістофером Толкіном у 1977 році, збірка названа на честь чудесних дорогоцінних каменів, які ввібрали в себе світло "Дерев Валінору" — Сильмарилів.
Автор літературного твору «Сильмариліо́н» Джон Толкін високо цінував значення оповідання, і роботи
Руслана вищою мірою наративні, безкінечність світу «Сильмариліо́н» у просторі та часі виражено горизонтальними композиціями. Застосована техніка підкреслює примарність, вигаданість та тендітність світу Сільмарілліон.

Такий всеоб’ємний проект свідчить про особистий художній стиль митця, особисту художню мову, тому бажаємо Руслану подальших масштабних проектів, уваги видавців та глядачів.
Фото: Антон Сурков, Лариса Чайка