------WebKitFormBoundaryq2yYkxyV3jLyz6 Kharkiv State Academy of Design and Fine Arts

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ

«У тих, у кого є сумніви щодо нашої академії – ми сьогодні переконаємо! Хто вже обрав Академію дизайну – в черговий раз впевняться, що зробили правильний вибір!» (О.В. Соболєв)

23 травня 2015 року в ХДАДМ відбувся День відкритих дверей. Майбутні абітурієнти академії зібрались в старому корпусі, де їх з вітальним словом зустріли перший проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Валерійович. Соболєв, декани факультетів та голови приймальної комісії. Гостям розповіли про історію та структуру академії, запросили ближче ознайомитись з роботами кафедр та поспілкуватись з їх керівниками.

Гості відвідували майстерні, поринаючи у їх творчу атмосферу.

Окрім цього, абітурієнти мали змогу показати свої творчі роботи членам приймальної комісії, вислухати їх зауваження, аби потім краще підготувтись до іспитів. А. Башликова поспілкувалась з деякими з них, дізнавшись у них про те, коли вони вирішили вступати до Академії, на яких спеціальностях планують навчатись та які поради отримали від викладачів. Ось про що вони розповіли репортеру.

Олександра Пушкарська, готує екзаменаційні роботи на кафедру Реставрація монументального живопису: «У мене в основному натюрморти, натюрморти і натюрморти…Багато квітів аквареллю, а потрібно переходити на фігуру та масло.

Кирило Черенаков, старший викладач кафедри рисунку, звернув увагу на те, що на малюнку з натурою немає різноплановості.

Зі вступом я визначилась у вересні-жовтні 2014 року».

Олександра Моргун, готує екзаменаційні роботи на кафедру Дизайн інтер’єра: «Мої роботи подивився Олександр Хоменко, завідувач кафедри малюнку. В мене є проблеми з розміщенням композиції порожнього простору – буду над цим працювати.

З Академією дизайну я визначилась два роки тому, з того часу і почала готуватися до вступу».

Анна Кінієнко, готує екзаменаційні роботи на кафедру Графічного дизайну: «Кирило Черенаков помітив недоліки у пропорціях малюнка, у рефлексії живопису тіней; також вказав на неправильний підбір кольорів.

До творчого екзамену буду створювати нові роботи, працювати над пропорціями.

Займалася малюванням з дитинства, а вступити до академії вирішила два-три роки тому».

Кирило Черенаков (ст. виклада кафедри малюнку): «Абітурієнти не знають вимог, задач академічного малюнку. В основному не вистачає підготовки від художньої школи. До вступу на кафедру дизайнерських дисциплін абітурієнт повинен виконати екзаменаційний малюнок голови людини, проте в художній школі цього не вчать. На спеціалізації монументального живопису, станкового живопису та графіки – малюнок фігури людини, але знову ж таки в художніх школах цього не вчать.

Ми намагаємося пояснити абітурієнтам вимоги, задачі, критерії оцінювання їх робіт та прагнемо направити на спеціальність, до якої є хист. В будь-який момент, «учень» може звернутися до викладачів академії, й отримати консультацію. Ми з радістю приймаємо усіх бажаючих, особливо коли бачимо, що абітурієнт хоче працювати над собою – це завжди приємно.

На жаль, сьогодні прокоментував дуже мало робіт. На зимовому Дні відкритих дверей було більше абітурієнтів, які «жадали» показати свої малюнки».

Текст: Олександра Осадча, Аліна Башликова

Фото: Євгенія Ткаченко