ВИСТАВКА «ВЕЛИКОДНІ ЛИСТІВКИ»

25 квітня 2019 року у виставковій залі музею Харківської державної академії дизайну і мистецтв відбулося відкриття виставки "Великодні листівки".
Як би засновник поштових відправлень у вигляді листівок, Генріх фон Стефан та винахідник способу швидкої кольорової версії літографії (Steindruck -Sсhnellpressе), Годфруа Енгельман побачили роботи першого курсу спеціалізації Графічний Дизайн 2019, ХДАДМ, вони були б задоволені технікою виконання та здивовані різноманіттям ідей.

Про зрілість та широкий світогляд свідчать космогонічні композиції, розгорнуті у просторі і часі. Також привертають увагу листівки зроблені як «дизайнерські»: враження пульсації об'ємів, перетікання об'ємного елементу у площину та навпаки.

Цьогорічна експозиція поповнилася свідомими цитатами з полотен видатних художників. При цьому авторові вдадося наділити відому роботу «понад ідею», надати новий сенс. Також серед робіт можна зустріти «вітання» від інопланетного розуму - Нібіру.
Приємне враження викликають листівки з новими персонажами єнотами, равликами та лелеками.

Всі роботи об'єднує вміле поєднання нових ідей з традиційними елементами та об'єктами: незмінне відродження, пробудження сил природи позначається символом безконечника, зображенням яєць та дерева життя.

Фото: Олександр Сурков