ЗАХИСТ БАКАЛАВРІВ СПЕЦІАЛІЗАЦІЇ «МОНУМЕНТАЛЬНИЙ ЖИВОПИС»

21 червня 2019 року відбувся успішний захист бакалаврських дипломів студентів спеціалізації «Монументальний живопис».

На розгляд комісії свої дипломні роботи представили студенти:

Буштрук Катерина. Цикл вітражних арт-об’єктів для відділення паліативної допомоги Дитячого хоспісу Міської дитячої лікарні № 5 у м. Харкові на тему «Дитячий сон. Доросла казка». (Кер.: проф. каф. МЖ Котляр Є.О.)
Третяк Владислав. Цикл живописних панно для культурного центру у м. Харкові на тему «Фома-життєлов».(Кер.: проф. каф. МЖ Котляр Є.О.)
Трубіцина Ганна. Живописний диптих для холу міської бібліотеки у м. Харкова на тему «Предстояння».(Кер.: проф. каф. МЖ Котляр Є.О.) Прокоф’єва Анастасія. Живописне панно для культурного центру у м. Харкові на тему «Спостереження».(Кер.: проф. каф. МЖ Котляр Є.О.)
Ю Сімен. Живописне панно для приватного будинку у м. Харбіні (Китай) на тему «Індустріальний океан».(Кер.: проф. каф. МЖ Котляр Є.О.)
Капустін Пилип. Художня інсталяція для вестибюлю станції метро «Держпром у м. Харкові на тему «Віддзеркалення часу».(Кер.: проф. каф. МЖ Котляр Є.О.)
Бєлка Катерина. Живописне панно для культурно-виставкового центру Музею сучасного мистецтва у м. Тель-Авів (Ізраїль) на тему «Універсум».(Кер.: проф. каф. МЖ Котляр Є.О.)
Саєнко Євгенія. Живописне панно для коворкінгуFabrika.space у м. Харкові на тему «Liberatio».(Кер.: проф. каф. МЖ Котляр Є.О.)
Назаренко Богдана. Монументальний стріт-арт, виконаний у віртуальній реальності для міського середовища у м. Харкові на тему «Синергія кохання. За мотивами Л. Гурченко».(Кер.: доц. каф. МЖ Радомський М.Т.) Томюк Яна. Живописне панно для міського середовища у м. Харкові на тему «Ми тут давно».(Кер.: доц. каф. МЖ Радомський М.Т.)
Торбаков Вадим. Живописне панно для приватного будинку у м. Харкові на тему: «Споглядання».(Кер.: доц. каф. МЖ Радомський М.Т.)

Схвальні відгуки та враження екзаменаційної комісії стосувалися якості представлених дипломів, ґрунтовності проектних ідей та їх професійного втілення, вміння яскраво презентувати роботи у доповідях. Тематика більшості творів свідчить про гостре відчуття сучасності молодими мистцями, нові масштабні сюжети, надії та переживання, а творчі, зокрема живописні якості - демонструють різні стилістичні напрямки та індивідуальність авторської манери, і в цілому – якісний професійний вишкіл художників-монументалістів у стінах Академії.

Екзаменаційна комісія та кафедра «Монументального живопису» бажає своїм випускникам творчих успіхів та подальшого плідного навчання в магістратурі!