ЗАХИСТ МАГІСТЕРСЬКИХ ДИПЛОМІВ: ФАКУЛЬТЕТ «ДИЗАЙН СЕРЕДОВИЩА»

14-15 червня 2018 р. на факультеті «Дизайн середовища» Харківсьої державної академії дизайну і мистецтв відбувся захист науково-дослідних робіт на здобуття ступеня вищої освіти магістра. Захищали роботи випускники кафедр: «Дизайн середовища», «Дизайн меблів», «Дизайн тканин та одягу» і «Реставрація та експертиза творів мистества».

Тематика представлених робіт була актуальною та різноманітною: це – дизайн просторів для людей з обмеженими можливостями, прийоми екологічного дизайну в різних за функцією приміщеннях, використання інтерактивних технологій в дизайні та інш.

Своєрідно виглядали роботи студентів, які вивчали наукові проблеми тенденцій використання народних мотивів в українській та китайській фешн-індустрії, використання нетрадиційних матеріалів в одязі.

Студенти-реставратори займалися розробкою нових методик проведення реставраційних робіт творів мистецтва, виконаних в різних століттях.

Наукові напрямки робіт, які розроблялись на спеціалізації «Дизайн меблів», присвячувались пошуку прийомів інтерпретації різних стилів в меблевому дизайні, принципам створення нових варіантів меблів різного призначення.