«УЛЮБЛЕНЕ МІСТО» ОЛЕКСАНДРА СУПРУНА

18.02.2019 у виставковій залі лабораторії мистецтвознавства відкрито виставку всесвітньо відомого українського фотографа, члена Національної спілки фотохудожників України від дня її заснування, володаря почесного звання «Вища майстерність Міжнародної федерації фотографічного мистецтва» Олександра Супруна.

Краще місце на Землі – там де ти живеш. Саме ця думка запала в душу автору ще в 1991 році під час відвідин США з метою проведення персональної фотовиставки. Виставковий проект «Улюблене місто» підсумовує довготривалі зусилля щодо втілення вищезгаданої думки в якості концептуальної підвалини цієї фотовиставки про Харків.

Образотворча частина креативної складової проекту застосовує оригінальні алгоритми фотографіки, котрі, в свою чергу, опрацьовують цифрові та аналогові зображення, що створені шляхом фотозйомки авторською оригінальною оптикою з підвищеним рівнем хроматичних аберацій. Створенням такої оптики автор почав займатися з кінця 90-х, застосовуючи її ще в аналоговій фотографії. Презентації фотографій з негативів відзнятих на плівку за допомогою згаданої оптики відбулася на персональній фотовиставці «60х40» в Харкові (2004) та виставці «Харківська фотографія» в Познані (Польща) 2004.

Вдосконалення авторської техніки до теперішнього рівня в наступні роки відбулось коли О. Супрун опанував цифрову фотографію і комп’ютерні технології.

Фоторепортаж: Антон Сурков.