ВИКЛАДАЧ ХДАДМ СТВОРИВ ПАМ'ЯТНИК ГРИГОРІЮ СКОВОРОДІ

Минулого тижня, президент України Петро Порошенко і президент Словенії Барут Пахор відкрили пам'ятник українському поету і філософу Григорію Сковороді у Любляні у вівторок. Відкриття пам'ятника мандрівному філософу в одному з центральних парків столиці Словенії - в парку Книги відбулося в ході офіційного візиту Порошенка до цієї країни. До речі, словенці встановлюють у цьому парку пам'ятники виданим філософам світу.

«Наша дружба повинна мати певні символи. Мені дуже подобається ідея мерії Любляни створити Алею митців. Яка ж може бути Алея митців, якщо тут не представлено Україну? А ким найкраще може бути представлено Україну? Тарас Шевченко і Григорій Савич Сковорода», - сказав Петро Порошенко під час церемонії відкриття пам'ятника.

Зазначимо, що автором скульптури пам'ятника Григорію Сковороді є харківський скульптор, викладач кафедри скульптури ХДАДМ, Сейфаддін Гурбанов. Раніше саме цей митець став автором скульптури східного філософа Нізамі Гянджеві – цей пам'ятник став його першою роботою, встановленою в парку Книги у Любляні.

За матеріалами "Україна молода"