------WebKitFormBoundarywg Kharkiv State Academy of Design and Fine Arts

ДИЗАЙН-ФОРУМ: 15.10.2015 - Хроніка дня

Хроніка попередніх днів Дизайн-Форуму

15.10.

10.00. Передостанній, найбільш насичений день Дизайн-форуму розпочався із пленарного засідання наукових конференцій. Відкрив його виступ Першого проректора з науки ХДАДМ Олени Оленіної, яка ознайомила слухачів із цікавими думками про те, які виклики ставить перед дзиайнерами сучасний світ з його ринковою системою, які вдосконалення необхідно впровадити в систему дизайнерської освіти, враховуючи євроінтеграційний курс України. Після цього слово було надано гості Форуму із Литви - Аллі Пігальській, директор Європейського гуманітарного університету. Ніби в продовження слів Олени Юріївни, доповідач розповіла про досвід ВНЗ, де вона працює, викладання в рамках Болонського процесу, про шляхи реалізації його вимог в контексті різних курсів Візуальних студій. Третім став виступ Олександра Козіка, канд. технічних наук, керівника дизайн-студії "Укрпластик", який ознайомив учасників конференції із сучасними технологіями підготовки до друку упаковких із пластику.






13.00. На третьому поверсі новітнього корпусу відбулось відкриття студентської плакатної акції: учасники зробили невеличкий екскурс в концепцію власних творів, після чого журі розпочало оцінювання конкурсних робіт з графічного дизайну.





14.30.Настав час і для науки: розпочались секційні засідання науково-методичної конфернції "Концепція счасної мистецько-дизайнерської освіти України в умовах євроінтеграції" та студентської науково-практичної конференції "Сучасне мистецтво: практики та наукові пошуки".









15.00.Чотири дні пролетіли просто непомітно - і вже закінчили працювати над своїми роботами учасники конкурсу з Академічного малюнку, де брали участь представники 5 найбільших худоджніх вишів України.




15.00.В учасників форуму день розписаний по хвилинах! Майже одночасно із конференціями розпочало роботу журі конкурсу дизайнерських дипломних проектів. Вже відомі переможці! Бажаєте знати хто? Трохи потерпіть!






17.00. Завершальним та, мабуть, одним з найбільш видовищних заходів дня став показ дипломних проектів у номінаціях "Дизайн одягу" та "Мультимедіа-дизайн": представники нашої академії, Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва ім. М.Бойчука, Херсонського національного технічного університету, Хмельницького національного унііверситету, Харківського національного педагогічного університету ім. Г. Сковороди продемонстрували свої досягнення в цих галузях. Було дійсно цікаво, весело та красиво!