ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПРОЕКТУ "ТУРБО-АРТ"

Постіндустріальні міста, такі як Харків,  мають  чимало  локацій, які є ідеальним місцем для створення муралів. Їх створення вимагає багатьох зусиль і синергії різних сторін – влади, бізнесу та митців.

Тож в серпні місцяці, в рамках художньої резеденції "Турб-арт", спільними зусиллями художників-монументалістів  західних, східних регіонів України та близького зарубіжжя було створено об'єкти стріт-арту на фасадах будівель заводу Турбоатом, а також на турбінах, які сьогодні є впізнаваними арт об’єктами у громадському просторі Харкова. Активним учасником проекту стала кафедра візуальних практик ХДАДМ, зокрема, Дар'я Хрисанфова, викладач цієї кафедри, виступила як один з координаторів заходу. Тож, в рамках святкування 95-річчя вищої художньої освіти Харкова, було вирішено провести презентацію результатів роботи митців. Екскурсія на завод "Турбоатом" було гостинно прийнята генеральним директором Віктором Суботіним.

Завод «Турбоатом» — одне з найбільших у світі турбінобудівних підприємств, корпуси якого розташовані уздовж одного із центральних проспектів Харкова, отже результат співпраці художників можна бачити з Московського проспекту.

Фото: Олександр Сурков