ВИСТАВКА ОЛЕКСАНДРА ЖОЛУДЯ «ЦАРСТВО ІЛЮЗІЙ»

4 лютого у галереї «Костюринський провулок» відкрилась виставка Олександра Жолудя «Царство Ілюзій». Колекціонер та поет Олександр Глезер якось зазначив – «творчість Олександра жолудя пов'язана із мистецтвом синтезу, оскільки в своїх роботах він поєднує елементи різних напрямків, що існують в сучасному мистецтві, зокрема, елементи, властиві магічному реалізму, сюрреалізму та експресіонізму. Ще одна особливість картин художника – їх кольорова поліфонічність».

Живе, потужне живописне відчуття митця охаює життя космосу й людини, досягаючи в їх злитті органічності. Художник пропонує заглянути в модель всесвіту з її земними радощами, жахами, сумнівами, любов'ю, який кожен може сприймати по-своєму. Це ззапрошення у живописне Царство Ілюзій.

Олександр Михайлович – старший викладач живопису кафедри графічного дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв. В даний час він викладає за авторською методикою дисципліну «Проектний живопис» для 4-х та 5-х курсів спеціалізації «Графічний дизайн», щ базується на вивченні та аналізі різноманітних пластичних шкіл та творчих робіт провідних світових дизайнерів.

(За матеріалами http://repriza.com.ua/event/carstvo-illyuziy)