СТУДЕНТИ ХДАДМ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В МІЖНАРОДНОМУ ФЕСТИВАЛІ В СЛОВАЧЧИНІ

Другий Міжнародний фестиваль дитячо-молодіжної творчості «Веселка миру» було оголошено Всеукраїнською та Словацькою молодіжними організаціями «Серце до серця».

Він проходив за сприянням Посольства Словацької республіки в Україні, Міністерства культури України та Міністерства молоді та спорту України

.

В передгір’ях Високих Татр розмістився курорт Вишне Ружбахи. Саме тут наприкінці листопада 2016 року проходив Другий Міжнародний фестиваль «Веселка миру».

15 студентів факультету «Дизайн середовища» експонували свої роботи в номінації «Образотворче, декоративно-ужиткове та прикладне мистецтво». Вони намагалися в першу чергу представити українське мистецтво: писанки, рушники, керамічні вироби та інше. Всі ці роботи виконувались під час навчальних занять та в період літніх практик.

Студентка 3-го курсу спеціалізації «Дизайн інтер’єру» Ширшина Тетяна зайняла І місце в цій номінації.

Програма фестивалю дала можливість студентам і викладачам ознайомитись із старою архітектурою м. Кошице, подивитися Старо-любовнянський замок ХІІІ ст. – перлину Прешовського краю Словаччини, побувати в термальному аквапарку в м. Попрад та одержати велику насолоду від краси гірської природи та термальних джерел.