ВИСТАВКА ТВОРЧИХ РОБІТ СТУДЕНТІВ-МОНУМЕНТАЛІСТІВ

Зимові канікули - плідний час, коли студенти можуть трохи відпочити від учбових завдань та поекспериментувати, реалізувати творчі задуми, на які не завше вистачає часу протягом навчального семестру. В ХДАДМ з'являється чудова традиція своєрідних "звітів" про результати мистецьких пошуків: так, в мистецтвознавчому центрі "Академія", одразу після виставки вихованців кафедр графіки та графічного дизайну, свої роботи демонструють студенти-монументалісти 1-3 курсів.

Відкриття відбулось 9 лютого. Привітати студентів прийшли представники адміністрації альма-матер та викладачі - перший проректор О. Соболєв, декан факультету "Образотворче мистецтво" В. Шеченко, викладач кафедри монументального живопису Д. Хрисанфова. Усі виступаючі погодились із необхідністю подібних творчих ініціатив, адже кожна виставка - це серйозний досвід для майбутніх художників. Відмітили нестандартний для монументалістів станковий формат творів, в межах автори зуміли зберегти лаконізм та виваженість мови монументального живопису. Як зазначила Дар'я Хрисанфова, надзвичайно цікаво спостерігати за тим, як по-новому розкриваються в творчих роботах студенти й як зникає різниця в рівні між курсами. З подякою від імені усіх, хто взяв участь у проекті, виступила Анастасія Худякова, а викладач кафедри мистецтвознавства Людмила Мельничук запропонувала організувати зустріч студентів-монументалістів та мистецтвознавців задля обміну думками, глибшого аналізу представлених творів та обміну досвідом.

Сподіваємось, що ця виставка (як і попередня) стане імпульсом для всіх художніх та дизайнерських спеціалізацій ХДАДМ, що спонукає до ще більшої відкритості та комунікації.