БІЗНЕС-ФОРУМ "УКРАЇНА-ІТАЛІЯ НОВІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ УСІХ"

8 грудня в Харківській державній академії дизайну і мистецтв відбувся інформаційно-консультативний бізнес-форум "Україна-Італія Нові можливості для усіх", організаторами якого виступили Український національний комітет міжнародної торігвельної палати ІСС, Департаментом економіки і міжнародних відносин ХОДА, "Italiskiy dim" (Італія), OpenGateItaly Salon (Італія), "Salon Alex Kholl Design" (Україна) та Почесний консул України в Італії Marco Toson.

Захід був присвячений обговоренню проблем інтеграції європейського досвіду на теренах України та Харкова зокрема. Після привітального слова ректора Академії В.Даниленка, керівник регіонального представника ІСС Ukraine К.Діхтяренко зазначив необхідність активізації діяльності України на міжнародному рівні. Це, безумовно, неможливе без вирішення проблем у сфері освіти - таких як отримання сертифікатів європейського взірця. Саме цьому питанню був присвячений виступ завідувач кафедри соціально-гуманітарної політики Національної академії державного управління при Президенті України В.Єлагіна. Серед інших доповідачів були голова Харківської організації Спілки дизайнерів України та завідувач кафедри "Дизайну" В.Погорельчук, директор "Salon Alex Kholl Design" Є.Середа та представниця Інституту прикладної психології "Гуманітарний центр" Г.Кісельова. Усі пристуні також змогли отримати нову інформацію щодо поєднання новітніх технологій та дизайну з виступів членів італійської делегації - архітектора Filippo Trevisan та Leonardo Ragazzo.


Кульмінацією форуму стало підписання домовленості про співпрацю між ХДАДМ та Почесним консулом України в Італії Marco Toson. В рамках цієї домовленості буде розпочато пошук італійського ВНЗ-партнера для Академії, можливостей видачі подвійних дипломів та організації Центру італійської культури на базі нашого вишу.


Щиро сподіваємось, що цей день стане стартом потужних змін та прориву для ХДАДМ в аспекті міжнародної кооперації!