ВИСТАВКА ПЛАКАТІВ «BAUHAUS-100» У ЛОС-АНДЖЕЛІСІ

19 вересня 2019 року у Helms Design Center (Лос-Анджелес, штат Каліфорнія, США) відбулося відкриття виставки плакатів «Bauhaus-100» присвяченої Вищій школі будівництва й дизайну Ба́угауз.

«Bauhaus -100» - виставка плакатів, що відбили вплив Ба́угауза на сучасний творчий простір. Проект об’єднав понад 400 плакатів, зроблених дизайнерами з усього світу. Вони мають дещо спільне: бажання та готовність експериментувати зі своїм мистецтвом, з'єднуючи безпосередньо новаторські принципи та практику Ба́угауза.

Так само, як у 1919 році, коли революційні доктрини Ба́угауза вперше зібрали ремісників та майстрів з різних куточків світу, сьогоднішня глобальна дизайнерська спільнота об'єднує сили у виразному святкуванні унікального явища - Ба́угауза.

До цієї події активно долучилися студенти курсу проф. Володимира Лесняка кафедри графічного дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв, чиї плакати взяли участь у світовому дискурсі про спадщину та практику школи Ба́угауз за свою 100-річну історію.