ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ ХДАДМ

Традиційний День відкритих дверей у Харківській державній академії дизайну і мистецтв
відбувся 7 грудня 2019 року.

Конструктивне спілкування з викладачами, завідувачами кафедр та деканами факультетів дало абітурієнтам уявлення про їх майбутній фах, перспективи професійної діяльності.

Перший проректор з науково педагогічної роботи Олександр Соболєв нагадав про декілька важливих моментів з історії Академії. Також він зазначив, що абітурієнти 2020 року матимуть почесну змогу долучитися до сторічного ювілею Академії, що Харківська державна академія дизайну і мистецтв є на території України другою за віком після Національної академії мистецтв і одною з трьох, що готує фахівців за спеціальністю «Дизайн»: промисловий, графічний, мультимедійний, дизайн середовища. Крім того, Академія відповідає вимогам часу створенням кафедр льністю «Аудіовізуальне мистецтво» та «Візуальні практики», де готують фахівців з виробництва аудіовізуальної продукції (А / V, audio-visual director (audio-visual production), кіно-, телереклами та відеокліпів (детальніше за посиланням), де виховується вміння митців синтезувати різні види мистецтва, створюючи таким чином власну концепцію, з якою вони здатні вийти в актуальне мистецьке середовище.

Декан факультету «Дизайн середовища» Вікторія Бондаренко нагадала, що саме в нашому закладі в 1921 році була започаткована перша в Україні спеціалізація «Архітектура та містобудування», викладачами якої були славетні архітектори Костянтин Жуков, автор сучасного головного корпусу ХДАДМ, Григорій Яновицький, автор проекту сучасного готелю «Харків» та Віктор Троценко, автор ідеї композиції площі Свободи в Харкові. З відновленням спеціалізації «Архітектура та містобудування» традиції архітектурної школи відновлюються та продовжуються.

Сподіваємось, абітурієнти отримали цікаву та корисну інформацію, яка допомогла остаточно визначитися з фахом.

Фото: Антон Сурков.