ВИСТАВКОВИЙ ПРОЄКТ ОЛЕКСАНДРА БОЙЧУКА

3 грудня 2019 року в галереї лабораторії мистецтвознавства Харківської державної академії дизайну і мистецтв відбулося відкриття виставки студентських робіт. Керівник проєкту - Олександр Бойчук.

Ректор Харківської державної академії дизайну і мистецтв Віктор Якович Даниленко відмітив, що столітня спадщина школи Бауга́уз (Bauhaus) не полишає уми та душі творчих людей. Кожен, хто вивчав історію дизайну, розуміє значення Бауга́уза (Bauhaus) для світової спільноти і для харківської школи дизайну особисто, бо Бауга́уз є прикладом виняткових міждисциплінарних експериментів. І тому, на думку ректора, представлені роботи слід роздивитися якомога уважніше, бо Бауга́уз «… і досі нас навчає».

Автор проєкту Олександр Бойчук нагадав, що в цьому році весь світ відзначає соту річницю Bauhaus, то ми не можемо не долучитися до присвячених цій події процесів і маємо бути вдячними Бауга́узу за традиції вільнодумства, тягу до експериментів та мету художнього прориву.

Проєкт був реалізований студентами 1 курсу СВО «Магістр» освітньо- професійної програми «Інноваційний дизайн» під керівництвом Олександра Бойчука, за активною участю професора кафедри графічного дизайну Володимира Лесняка, викладача кафедри «Мультимедійний дизайн» Інни Педан та завідувача кафедри мультимедійного дизайну Михайла Опалева.

На продовження теми відбулося вручення дипломів учасникам виставки плакатів «Bauhaus-100» , що проходила у вересні 2019 року в Helms Design Center (Лос-Анджелес, штат Каліфорнія, США), і була присвячена Вищій школі будівництва й дизайну Бауга́уз.

Завідувач кафедри «Дизайн» Ірина Єременко наголосила, що завдяки проєкту студенти змогли опанувати спадщину школи Бауга́уз і долучитися до світового дискурсу про спадщину та практику школи Бауга́уз за свою 100-річну історію.

Самі студенти визнали, що це приємно, коли дипломний проєкт знаходить продовження у виставковому просторі.

Завершуючи виступ, Олександр Бойчук подарував групі студентів, яка брала участь у створенні виставки, видання про історію дизайну Німеччини.
Фото: Олександр Сурков