ВІЗИТ ДЕЛЕГАЦІЇ ХДАДМ ДО ТУРЦІЇ

Нещодавно делегація ХДАДМ (перший проректор з НПР Олександр Соболєв, проектор з НДР Олена Гончар, доцент кафедри ГД Владислав Христенко, викладач кафедри педагогіки та іноземної філології Наталя Шеверницька та студенти кафедри ГД) відвідала мистецькі освітні заклади Ізміру з метою участі у творчих заходах, знайомству з освітньою системою турецьких колег та підписання угод. Зокрема, відбулась бесіда із деканом факультету образотворчого мистецтва Izmir University of Economics професором, доктором Ender Yazgan Bulgun та завідувачами кафедр дизайну візуальних комунікацій та живопису. Під час зустрічі мова йшла про підписання договору про співпрацю, спільну діяльність в межах програми Erasmus +, забезпечення мобільності викладачів, студентів, та спільну виставкову діяльність.

Іншим вагомим кроком стали перемови із першим проректором Izmir Yasar University, де делегація зустрілась з першим проректором, професором, доктором M. Asslan Ornek та виконавчим директором відділу міжнародних відносин та програм Tugba Dass. Окрім планів про підписання угоди про співпрацю та налагодження спільних проектів із ВНЗ, було прийняте рішення про обмін науковими публікаціями та спільну роботу над підручниками та монографіями.

Надзвичайно насиченим став візит до Dokuz Eylul University в Ізмірі. Представники делігації зустрілись із директором інституту образотворчого мистецтва, PhD Yakup Oztuna, викладач кафедри графіки, доктору Fuat Akdenizli, професором та завідувачем кафедри Основ дизайну, доктором Mehmet Kostumoglu. Підчас зустрічі відбулось підписання договору про співпрацю між навчальними закладами. Окрім цього, студенти ХДАДМ взяли участь в командному конкурсі плакатів на екологічну тематику в рамках 17th Young Brain Storming – International Graphic Design Days, в якому змагались представники 35 ВНЗ. Студентка 3 курсу ГД Долуда Анастасія – учасниця команди, яка посіла ІІІ місце, а робота команди, де працювала Кардаш Софія (4 ГД) посіла І місце. Вітаємо дівчат!

В програмі 17th Young Brain Storming – International Graphic Design Days були також майстер-класи з офорту, який провів В. Христенко, та інформаційного дизайну, де своїм досвідом поділився О. Соболєв. Під час урочистої церемонії закриття фестивалю О. Соболєв та О. Гончар провели презентацію нашої академії. Сподіваємось, що ця подорож стане початком плідної та довгої співпраці із нашими турецькими колегами!