НОВИНИ КАФЕДРИ ПЕДАГОГІКИ ТА ІНОЗЕМНОЇ ФІЛОЛОГІЇ ХДАДМ

Формування іншомовної компетенції майбутніх фахівців мистецького профілю є пріоритетним напрямом у процесі підготовки конкурентноспроможного фахівця на міжнародному ринку праці. Відповідно до Указу Президента України П. Порошенка «Про оголошення 2016 р. роком англійської мови», Харківською державною академією дизайну і мистецтв запроваджено комплекс заходів, спрямованих на активізацію вивчення англійської мови як мови міжнародного спілкування задля розширення доступу громадян-студентів до світових освітніх і соціально-культурних можливостей:

1. 29 і 30 березня 2016 р. на базі кафедри педагогіки та іноземної філології ХДАДМ проведено олімпіаду з англійської мови «The Art of Word» («Мистецтво слова»).

У олімпіаді приймали участь понад 40 студентів усіх спеціальностей, а також викладачі ХДАДМ. Завдання було складено відповідно до рівнів B1–B 2 (Незалежний користувач) згідно із Загальноєвропейськими Рекомендаціями з мовної освіти.

За підсумковими результатами олімпіади «The Art of Word» перемогу здобули:
Серед викладачів: І місце – Брижаченко Наталя Сергіївна (викладач каф. «Дизайн інтер’єру»)
Серед студентів: І місце – Доценко Дмитро (III CЖ).
ІІ місце – Дєгтярьова Анастасія (II ДТ), Малєєва Каріна (II ПД)
ІІІ місце – Старчікова Ганна (II ПД), Волчонок Марія (III РСМЖ)

Дякуємо за активність усім учасникам олімпіади та вітаємо переможців. Бажаємо подальших успіхів у вивченні англійської мови!

2. Проведення захисту дипломних робіт на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «Магістр» і «Спеціаліст» англійською мовою.

У цьому році відбувся захист дипломних робіт на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «Магістр» і «Спеціаліст» студентів з України та зарубіжних країн англійською мовою (Юсупов Пена, Туркменістан – за спеціалізацією «Дизайн інтер’єру» та Кобейссіі Хішам Хасан, Ліван – спеціалізація «Мистецтвознавство»; Вербицька Марія, спеціалізація «Дизайн інтер’єру», Петриченко Ірина, спеціалізація «Дизайн інтер’єру», Пусан Дар’я спеціалізація «Дизайн інтер’єру»).

3. Участь студентів ХДАДМ у міжнародних виставках, конференціях та форумах різного формату.

У травні 2016 року делегація академії, у складі зав. каф. педагогіки та іноземних мов проф. Олени Гончар, ст. викладача кафедри «Візуальних практик» Дар'ї Хрисанфової, магістра 2 року навчання, завідувача лабораторії кафедри «МЖ» Дениса Стадніка, студентів Глеба Агієнко (4ГД), Ігора Ліпських (5СЖ), Ірини Водолажченко (3МЖ), взяла участь у культурних подіях м. Торунь, Польща, VII Міжнародній виставці студентських робіт «Rysowac Naturalne».