СВЯТКУВАННЯ ДНЯ ДИЗАЙНЕРА В ХДАДМ

27 квітня Харківська державна академія дизайну і мистецтв долучилася до святкування першого Дня дизайнера України. Ця подія набула великого масштабу, адже із нею збіглися ще кілька знакових заходів – це святкування Дня вулиці Мистецтв та відкриття KharkivFashion-2017.

Вулиця мистецтв перетворилась на справжній оазис творчості: насолоджуючись нарешті теплим весняним днем, усі бажаючі могли долучитись до різноманітних майстер-класів з офорту, кераміки, друку на тканині, тощо, а також насолодитись виставками скульптур, арт-об’єктів, живопису та плакатів.

2017 рік став ювілейним для Спілки дизайнерів України, тож у холі третього корпусу ХДАДМ відкрилась виставка «d17», на якій представлені роботи членів цієї організації, багато з яких – випускники «Худопрому»-ХДАДМ. За словами одного з організаторів проекту, Валерія Гальченка, протягом місяця планується ще низка заходів, які продовжать знайомство глядача із досягненнями наших дизайнерів

.

День дизайнера став чудовим приводом й для невеликої лекційної програми, адже до нас завітала представник University of the Arts London – Хелен Хількова, яка розповіла про освітню систему ВНЗ, курси, що пропонуються UAL і поділилась цінною інформацією, як розвиватись майбутнім фахівцям у сфері моди та дизайну.

Потужним фінальним акордом дня став фінал конкурсу молодих дизайнерів Start Fashion. Конкурсанти, окрім призів та дипломів, змагались за можливість продемонструвати колекції на подіумі в рамках KharkivFashion.

Фото: Олександр Сурков