ЮВІЛЕЙ ПРОФЕСОРА АЛЛИ ОЛЕКСІЇВНИ ЛІГАЧОВОЇ

Відбулося академічне вшанування професора кафедри соціально-гуманітарних дисциплін (СГД) Алли Олексіївни Лігачової з нагоди 80-ті річчя.

Декілька поколінь учнів, близькі друзі та колеги по роботі привітали ювілярку зі святом. Серед тих, хто і сьогодні пам’ятає яскраві та ґрунтовні лекції Алли Олексіївни – Олександр Соболєв, перший проректор ХДАДМ; Надія Сбітнєва, декан факультету «Дизайн»; Ірина Єрьоменко, завкафедри дизайну; доценти та викладачі кафедр реставрації, графічного дизайну, станкового живопису, рисунку, монументального живопису, соціально-гуманітарних дисциплін Владислав Шуліка, Дмитро Шевченко, Олена Кішкурно, Тетяна Іваненко, Дмитро Єфименко, Людмила Горбатенко, Олексій Будник, Віталій Жердєв, Наталя Більдер, Антоніна Анорічєва-Єрьомка та ще чимало викладачів і студентів (як колишніх, так і нинішніх), що згадують Аллу Олексіївну як блискучого лектора і натхненника у творчій та науковій роботі.

Теплі слова почула ювілярка від свої багаторічних колег Вікторії Бондаренко, декану факультету «Дизайн середовища» та Володимира Шевченка, декана факультету «Образотворче мистецтво».

У вітальному слові ректора ХДАДМ, академіка Віктора Даниленка висловлена вдячність за багаторічну плідну працю та побажання досягнення нових академічних успіхів.

Алла Олексіївна працює в Харківській академії дизайну і мистецтв з 1969 року. Її наукові та навчальні здобутки є значним внеском до академічного та учбового процесу в ХДАДМ. Визнаними є заслуги професора Лігачової у царині дидактики вищої школи, дослідженні проблем естетики, соціології та філософії. За останні десять років Алла Олексіївна виступала з академічними лекціями як в Україні, так і за кордоном, брала участь у вагомих наукових проектах.

Надзвичайно цікаво та неординарно привітали Аллу Олексіївну студенти та аспіранти академії Дар’я Єрьомка, Євгенія Погребняк, Анастасія Худякова та ще багато молодих і талановитих «хдадмівців», що продовжують своє навчання на теренах академії.

Бажаємо ювілярці доброго здоров’я, потужних академічних результатів та творчої наснаги для подальшого активного наукового та мистецького життя!