БЕЗКОШТОВНІ ОНЛАЙН-КУРСИ «ДИЗАЙН-МИСЛЕННЯ ДЛЯ ІННОВАЦІЙ» ТА «КРИТИЧНЕ МИСЛЕННЯ ДЛЯ ОСВІТЯН» НА ПЛАТФОРМІ «PROMETHEUS»

17 листопада 2017 року у Національному аерокосмічному університеті імені М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» відбулася науково-практична освітня конференція «Критичне мислення для освітян».

На конференції було представлено онлайн-курс «Критичне мислення для освітян» на платформі масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus», піднімались актуальні питання впровадження змішаного навчання та технології критичного мислення у систему освіти України у контексті використання платформ масових відкритих онлайн-курсів.

Викладачі кафедри педагогіки та іноземної філології приймають активну участь у роботі онлайн-курсів «Prometheus» (курси «Дизайн-мислення для інновацій», « Критичне мислення для освітян» тощо).

У курсі «Дизайн-мислення для інновацій» відкривається можливість дізнатися, що таке дизайн-мислення і навчитися працювати з моделлю чотирьох запитань, яка допоможе краще опанувати технологію дизайн-мислення, як підхід до вирішення проблем. Також буде надана можливість побачити дизайн-мислення в дії, дізнатися про його методи, проаналізувати спосіб мислення та швидкі і прості шляхи перевірки дієвості інноваційних рішень, які створюються за допомогою дизайн-мислення.

Запропонований курс «Критичне мислення для освітян» дозволить опанувати стратегії та процедури критичного мислення, що дасть змогу підвищити особистісну ефективність та успішність ухвалених рішень. Ознайомлення з теорією та методикою навчання критичного мислення посилить методологічну підготовку й сприятиме успішності викладацької діяльності. Курс допоможе цілеспрямовано моделювати емоції під час освітнього процесу, розробити власні методики навчання, засновані на теорії розвитку критичного мислення.

Можливість реєстрації і необхідну інформацію про платформу масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» ви можете отримати на сайті https://prometheus.org.ua/