ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ "КОМБІНАЦІЯ"

Сучасне мистецтво прагне до розмиття жанрових та видових меж, активно експериментуючи із суміщенням абсолютно різних матеріалів, технік та навіть творчих філософій. Спробою наблизитись до такої синтетичності став новий студентський проект, що відкрився 15 лютого в приміщенні Hudpromloft.

Сама назва проекту - "Комбінація" - вже розкриває його центральну ідею: об'єднавшись разом, 15 вихованців різних кафдр ХДАДМ вирішили знайти точки дотику між такими трьома видами мистецтва, як скульптура, фотографія та монументальний живопис. Знаходячись ще на стадії пошуку власної творчої іднтичності, молоді автори вирішили зняти усі обмеження тематиці робіт - тут можна побачити і анімалістику, і абстрактні твори, хоча відмітимо, що найбільш широко презентованим в експозиції є портрет.

Як зазначили під час відкриття ректор Академії Віктор Даниленко та перший проректор Олександр Соболєв, ця виставка свідчить про те успішне виконання місії, яку від самого початку було покладено на Hudpromloft - стати майданчиком для міждисциплінарних експериментів, творчого самовиразу, вільного від рамок, які іноді накладають академічні штудії. До привітань ректора та проректора приєднався завідувач кафедри скульптури Сейфаддін Гурбанов, який відмітив, що для багатьох його вихованців це перший досвід презентації робіт широкому глядачеві, який виявився напрочуд вдалим. Один із ідейних "двигунів" Hudpromloft-у, старший викладач кафедри монументального живопису Дар'я Хрисанфова, наголосила на тому, як цікаво вдалось учасникам проекту скласти цей "пазл" із різних видів мистецтв та поєднати його в органічну цілісність.

І, як зазначив у завершальному слові ректор, ця тенденція має розвиватись, й надалі приносячи оригінальні та висококласні результати.

Фото: Олександр Сурков