ВИСТАВКА ФАН СІНЬВО

Напередодні різдвяних свят мистецьке життя завше активізується. І наша Академія тут не виключення. Так, сьогодні, 6 грудня, в мистецтвознавчому центрі "Академія" відбулось відкриття виставки живопису нашого китайського студента Фан Сіньво. Фан Сіньво народився у місті Бенбу провінції Анхой (КНР). Він закінчує магістратуру ХДАДМ і ця виставка стала для нього першим персональним проектом в стінах Академії.

Сіньво не обмежує тематичне різноманіття своїх робіт: на виставці представлені майже усі основні жанри - портрет, натюрморт та пейзаж. Привертає до себе увагу їх стримана, землянисто-сіра палітра. Тут відчутний синтез китайського світовідчуття та вітчизняної школи, ментальна основа якої також залишила свій слід в живопису Фан Сіньво. Це відмітили в своєму виступі декан факультету образотворчого мистецтва В. Шевченка та завідувач кафедрою станкового живопису В. Ганоцький. Привітали молодого художника й інші викладачі ВНЗ, зокрема професор кафедри графічного дизайну А. Кузьменко. Старший викладач кафедри мистецтвознавства А. Корнєв зазначив, що живопис Сіньво тяжіє до імпресіонізму та постімпресіонізму, поєднуючи в єдине цілу східну та європейську естетику.

Сіньво випуститься в майбутньому, 2016 році, тож сподіваємось, що ця виставка стане однією з багатьох сходинок на шляху до його успішної мистецької карєри.