ВІДКРИТТЯ НОВОЇ СПЕЦІАЛІЗАЦІЇ В ХДАДМ

ХДАДМ оголошує набір на нову освітню професійну програму для бакалаврів «КУРАТОР ВИСТАВКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ». Професія куратора виставкової діяльності базується на глибокому розумінні історичного контексту й художніх практик у мистецтві. Курс навчання за спеціалізацією спрямований на формування у студентів теоретичних знань і практичних навичок у сфері виставкової справи.

 

Завдання курсу полягає в засвоєнні ключових понять і принципів виставкової діяльності й формуванні базових уявлень про організацію та проведення художньої виставки.  Куратор виставкової діяльності повинен знати сучасні тенденції розвитку в сфері всесвітньої виставкової діяльності та специфічні риси підготовки і проведення виставок в Україні, бути обізнаним з основами діяльності зі створення комерційно успішного виставкового проекту.

 

Випускник може працювати в галереях, центрах сучасного мистецтва та арт-фундаціях, а також на посаді вчителя початкового курсу історії образотворчого мистецтва в школах, ліцеях, коледжах, центрах естетичного виховання, курсах відповідного профілю тощо.Сфера зайнятості випускників передбачає виконання практичних (розробка концепції, відбір художнього матеріалу, підготовка експозиції, підготовка та виготовлення мистецтвознавчого супроводу українською та англійською мовами, організація, проведення мистецьких заходів, робота з мас-медіа тощо), популяризаторських й ін. завдань роботодавців/ замовників у відповідних інституціях.